Γιατί να επιλέξετε λευκά είδη από οργανικό βαμβάκι;

by White Fabric
 
 
 
 
 

 

H οικολογική συνείδηση, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και η ανάγκη για ένα καλύτερο κόσμο έχουν κάνει τους καταναλωτές να δίνουν όλο και περισσότερο σημασία στις πρώτες ύλες, στις μεθόδους επεξεργασίας και παραγωγής των ρούχων και των λευκών ειδών.

Έτσι, το οργανικό βαμβάκι μπήκε στη ζωή μας για καλό σκοπό! Τι διαφορά όμως έχει από το συμβατικό βαμβάκι και τι καλό μπορεί να προσφέρει σε εσάς και την οικογένεια σας; Καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και είναι απαλλαγμένο από χημικά και τοξικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται συνήθως στην επεξεργασία του συμβατικού βαμβακιού. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα και ειδικότερα των μωρών που είναι ευαίσθητο. Επίσης, για το χρωματισμό δεν χρησιμοποιούνται βαφές που περιέχουν βαριά μέταλλα και στη λεύκανσή τους δεν χρησιμοποιείται χλωρίνη ή χλώριο.

______

Ας δούμε όμως κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των λευκών ειδών από οργανικό βαμβάκι:
 
  • Είναι θερμορυθμιστικά και προσαρμόζονται στο κρύο και τη ζέστη 
  • Απορροφούν τον ιδρώτα
  • Αναπνέει καλύτερα το ανθρώπινο δέρμα 
  • Δεν προκαλούν αλλεργίες

______

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος καλλιέργειας του κατά τον οποίο χρησιμοποιούνται ασφαλείς πρακτικές βιωσιμότητας και φυσικά λιπάσματα, ενώ τοξικά χημικά δε κάνουν την εμφάνιση τους στη διαδικασία. Έτσι, το οργανικό βαμβάκι είναι ασφαλέστερο για το περιβάλλον και για τους καλλιεργητές του.

     

 

 

Συνήθως, για τα αξεσουάρ των ρούχων, χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το αλουμίνιο, το ξύλο, όστρακα και οι συσκευασίες είναι οικολογικές.
 
Μια δοκιμή θα σας πείσει για όλα τα παραπάνω! Ένα σετ πετσέτες από οργανικό βαμβάκι 500gr/m² ή ένα σετ παπλωματοθήκης 220 κλωστών είναι κάποιες από τις επιλογές που θα βρείτε από σήμερα στο https://bit.ly/2XMzZMy
 
Ο συνδυασμός ενημερωμένων και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών θα μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τις οικογένειες μας!
 

Σχόλια Παραγγελίας

Τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν, πρώτα θα ελέγχονται, σας ευχαριστούμε πολυ!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.