Πώς να πλένετε τα σεντόνια σας για να παραμείνουν ως καινούρια!

by White Fabric
Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι ένα ήρεμο και γαλήνιο καταφύγιο. Αξίζετε την απόλυτη άνεση σε τέλεια καθαρά και όμορφα, φρέσκα σεντόνια!
 
Απλώς ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για το πώς να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα και απολαύστε έναν υπέροχο ύπνο στα φρεσκοπλυμένα σας σεντόνια!
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες που έχουν επάνω.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις καθαρισμού που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα περισσότερα σεντόνια μπορούν να πλυθούν στο σπίτι στο οικιακό πλυντήριό, αλλά κάποια ειδικά υφάσματα μπορεί να απαιτούν διαφορετική μεταχείριση ή και στεγνό καθάρισμα.

  • Πλύνετε τα λευκά σας είδη σύμφωνα με τη μέγιστη θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα φροντίδας.

Μη φοβηθείτε το αποτέλεσμα καθώς τα σύμμεικτα υφάσματα  πλένονται καλύτερα με ζεστό νερό, ενώ το βαμβάκι αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες. Το πιο ζεστό νερό σκοτώνει τα περισσότερα μικρόβια και επίσης σκοτώνει τα ακάρεα της σκόνης που ευδοκιμούν στο κρεβάτι.
 
  • Πλένετε τακτικά

    Πλένετε τουλάχιστον μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα. Αν και μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχάσετε να πλύνετε τα σεντόνια σας, σκεφτείτε το ως εξής: Μερικοί άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι παρά με τα ρούχα τους. Πλένουμε τα ρούχα τακτικά, επομένως τα σεντόνια δεν πρέπει να διαφέρουν.

  • Διαχωρίστε ανά χρώμα

Ακριβώς όπως τα ρούχα, τα σκούρα χρώματα ή τα κόκκινα μπορεί να θαμπώνουν ή να αφήσουν χρώμα σε πιο ανοιχτά σεντόνια.
  • Στέγνωμα 
Κρεμάστε τα σεντόνια σας κάθετα σε απλώστρα  αφού τα τινάξετε δυνατά και αν το επιτρέπει ο καιρός σε εξωτερικό χώρο, αν είναι δυνατόν. Ο ήλιος είναι ένα φυσικό απολυμαντικό! Εάν ο καιρός ή ο χρόνος δεν το επιτρέπει, στεγνώστε τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο.
  • Σιδέρωμα
Σιδερώνετε πάντα τα κλινοσκεπάσματα, γιατί το σιδέρωμα βοηθά να σκοτωθούν και τα τελευταία μικρόβια και τα ακάρεα της σκόνης που μπορεί να παραμείνουν μετά το πλύσιμο. Το σιδέρωμα σάς βοηθά επίσης να αποθηκεύετε εύκολα τα κλινοσκεπάσματα.

  • Αποθήκευση 
Διατηρήστε τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα σε ξηρό, δροσερό μέρος. Ωστόσο, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα σεντόνια σας καινούργια, ειδικά τα χρωματιστά, τότε αποθηκεύστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το ξεθώριασμα.
Για να διατηρήσετε τα σετ που ταιριάζουν μαζί, αποθηκεύστε κάθε σετ μέσα σε μία από τις μαξιλαροθήκες και τοποθετήστε τα στην ντουλάπα σύμφωνα με το μέγεθος του κρεβατιού ανά ράφι!
______

Σχόλια Παραγγελίας

Τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν, πρώτα θα ελέγχονται, σας ευχαριστούμε πολυ!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.